legend
search
  • legend

Fok

€22.50
Tax included
Een eigenzinnige roman, geschreven in een originele beeldtaal.

Nanda Huneman

Quantity

 

Secure & quick payment!

 

Quick delivery with PostNL!

Zijn schippershand op mijn knie. Verweerde huid, korte nagels, bedjes van schurend eelt over spijkerstof. Ik duw zijn hand weg. 'Ik ben klaar met jou. Als je dat maar onthoudt.' 'Ook niet een stiekem kusje?' Zijn neus tegen mijn koude wangen. Warme lucht. Ja, zo rook hij. Bittere chocolade gemengd met teer en zout. Ik voel mijn schouders een beetje zakken. Zijn stoppels schuren langs mijn wang. 'Eentje dan? Mevrouw Huizinga, dochter van de wadpionier?' Ik trek mijn hoofd weg. 'Houd je handen thuis, anders flikker ik je naar beneden.'

Tara groeit op in een schippersfamilie. Ze zwijgt tot haar vierde, luistert naar de golven en verzamelt zeewoorden in haar hoofd. Als ze in een dorp aan de kust naar school gaat, moet ze leren een landkind te worden. Ze is een buitenbeentje en houdt zich met moeite staande. Op zee voelt ze zich meer thuis. Jaren later, als ze is aangemonsterd op een schip dat de oceaan oversteekt, wordt ze niet alleen geconfronteerd met een oude liefde, maar ook met een grote en onbegrijpelijke gebeurtenis uit haar verleden. Langzaam leert ze op een andere manier naar haar eigen verhaal te kijken. 

Fok is een eigenzinnige roman, geschreven in een originele beeldtaal.

Nanda Huneman (1976) is opgegroeid aan boord en heeft  jarenlang als scheepsmaat en stuurvrouw  in de zeilende beroepsvaart gewerkt. Na het afronden van de school voor journalistiek is zij in 2005 met haar eigen schrijfbedrijf Wonder-Word begonnen. Zij werkt als creatief schrijfdocent en -coach. Dit is haar tweede boek. Haar eigen ervaringen op zee en land zijn het uitgangspunt van deze roman.

Fok

Data sheet

Subject
Stories Dutch