• Reduced price
legend
  • legend

Het geluk leeft aan boord

€32.95
€17.95 Save €15.00
Tax included

Het ongeluk zeilt mee.

Els Heyvaert & Christiaan van Kerckhove

Quantity

 

Secure & quick payment!

 

Quick delivery with PostNL!

'Het geluk leeft aan boord' is een bijna onaanvaardbaar romantisch reisverhaal van twee mensen die aan boord van hun zeilboot Agapetos gewoon genieten van het bij elkaar zijn, het lekker eten en het avontuurlijk leven.

Els en Chris laten ons mee genieten van hun geluk om gedurende hun vier jaar durende wereldomzeiling elke dag opnieuw samen te kunnen zijn.

Als kers op de taart ervaren ze een enorme solidariteit onder wereldzeilers en ontmoeten ze eilandbewoners die onvoorwaardelijk gul zijn. Maar ook 'het ongeluk zeilt mee'.

In de golf van Biskaje verzeilen ze in een zo zware storm dat ze overwegen om hun wereldomzeiling stop te zetten. In het Caribische eiland Martinique moet Agapetos op het droge met een lekkend roer. Op weg van de Galapagos eilanden naar de Marquises moeten ze 7 dagen onafgebroken zelf sturen, omdat de stuurautomaten het laten afweten. Op weg naar Nieuw-Zeeland gaat de motor stuk en liggen ze dagen te dobberen omdat er geen zuchtje wind is. In de Indische Oceaan zitten ze een week opgesloten in een bijzonder hevige storm met metershoge golven. Agapetos wordt platgeslagen, alle elektronica laat het afweten (ook de drie GPSen) maar toch komen ze goed en wel aan op het eiland Rodrigues. Na het ronden van Kaap de Goede Hoop zeilen ze op een slapende walvis waardoor ze hun roer verliezen... 'Het geluk leeft aan boord. Het ongeluk zeilt mee' is meer dan een alledaags zeilverhaal.

Els en Chris vertellen honderduit over hun ontmoetingen met al die vreemde culturen die hen een spiegel voorhouden.

'Het geluk leeft aan boord. Het ongeluk zeilt mee' leest als een klassiek avonturenverhaal, maar is tegelijk een boek over levenskunst. Kortom, een filosofisch reisverhaal."

--- Els Heyvaert is onderwijzeres en beeldend kunstenares. Christian Van Kerckhove is wetenschapper en filosoof met een bijzondere interesse voor de wijsgerige antropologie.

Samen zeilden ze in vier jaar om de wereld, waarbij ze een ruime aandacht hadden voor andere culturen. Ook over land reisden en reizen ze op elk vrij moment van Irian Jaya, over Azië, Afrika, de Inuit in Groenland tot de meer verborgen culturen in het Amazonegebied in Venezuela en Peru.

Zij zijn veelgevraagde sprekers en hebben een uitgebreide antropologische collectie. Een deel ervan werd uitgebouwd tot een nog steeds reizende tentoonstelling over 'Overgangsrituelen'.

Het geluk leeft aan boord

Data sheet

Subject
Stories Dutch