• Reduced price
legend
  • legend

Op de valreep

€27.95
€17.95 Save €10.00
Tax included
W.A.J.P. Valkenier
Quantity

 

Secure & quick payment!

 

Quick delivery with PostNL!

In 'Op de valreep' kijkt auteur W.A.J.P. Valkenier terug op een bewogen leven waarin de thema's van de tijd om de hoek kijken.

De Slag om de Atlantische Oceaan, de grootste zeeslag aller tijden, die vijf jaar onafgebroken duurde. Nimmer verscheen er een beschrijving van binnen uit, door iemand die het van begin tot eind had meegemaakt.

Over de Nederlandse reders en de Nederlandse overheid in die jaren in Engeland, ook een verhaal apart.

Over de teloorgang van Nieuw Guinea is nooit een samenhangend verhaal geschreven door iemand uit de militaire top, dus dat hoort er ook bij.

Daarna de koude oorlog en de nucleaire confrontatie.

Vervolgens de roerige jaren zestig vanuit het functioneren binnen een Werkgeversorganisatie, gevolgd door de bevordering van de veiligheid ter zee door het organiseren en uitvoeren van een wereldwijde rigoureuze Scheepvaartinspectie en het onderzoeken van scheepsrampen voor de Verenigde Naties.

Tenslotte een beschouwing over de macht van Amerika ter zee als resultaat van een reis als waarnemer op het Amerikaanse vliegkampschip Enterprise tijdens oefeningen als kern van een Battle Group op de Indische Oceaan tussen Hawaï en San Francisco.

Vijf turbulente decennia van de twintigste eeuw, op vele fronten beschreven vanuit een maritieme levensloop. Op de valreep.

Op de valreep

Data sheet

Subject
Dutch Merch. Navy