legend
  • legend

Psychologie aan boord

€ 19,99
Inclusief belasting
Waarneming, teambuilding en zeeziekte.
Aantal

 

Veilig & snel betalen!

 

Snelle levering met PostNL!

Door de stormachtige ontwikkeling van de techniek aan boord van zeiljachten raakt het belangrijkste gereedschap aan boord wat ondergesneeuwd: de bemanning.

Het grootste deel van de problemen op zee, zowel in de beroeps- als in de pleziervaart, wordt nog steeds veroorzaakt door menselijke fouten. Op zee ziet een ongeoefend oog al snel dingen die er niet zijn. En belangrijke informatie gaat verloren omdat onze zintuigen niet thuis zijn op zee.

Een slecht schip met een goede bemanning heeft op zijn minst een kans, andersom is in ieder geval de kiem voor problemen gelegd.

Je leest wel eens over spectaculaire moordpartijen tijdens een oversteek. Wat zit erachter? Hoe komt het dat soms aan langdurige vriendschappen al na een aantal dagen aan boord een einde komt? En waarom varen we bij mist in een rechtsdraaiende cirkel?

Psychologie aan boord is geschreven om zeilers het gereedschap te geven ook de menselijke factor goed te organiseren. Van de waarneming van boeien, het interpreteren van radarschermen en het bestrijden van zeeziekte tot aan het groepsproces van de bemanning – het zijn allemaal nuttige en praktische zaken, die het zeilen op groot water veiliger en vooral prettiger kunnen maken.

Psychologie aan boord

Datasheet

Onderwerp
Catamaran
Motorboot
Platbodem
Toerzeilen
Wedstrijdzeilen
World Cruising
Zeilen