DIGITALE NIEUWSBRIEF 16
DATEMA AMSTERDAM
Jaargang 3, editie februari 2019
Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

BOOT HOLLAND 2019


WATERSPORTBEURZEN... HET VAARSEIZOEN IS BEGONNEN!

 

Zoals gewoonlijk zijn aan het begin van elk jaar veel watersportbeurzen. De welbekende aftrap naar het nieuwe vaarseizoen in Nederland is altijd in Leeuwarden, op 'Boot Holland'. Ook wij hebben deze beurs net achter de rug. Voor ons was de aanwezigheid deze keer zeer succesvol en het was fijn om veel bekende én nieuwe gezichten te zien.

Zoals altijd was het weer gezellig op 'Boot Holland'. Wij hebben velen van jullie weer even persoonlijk kunnen spreken en kunnen vertellen over de nieuwe aanpak van Datema Amsterdam. Want hoewel wij nu alleen de webshop aanbieden, is onze service onveranderd gebleven. Sterker nog, we zijn druk bezig om het nóg beter voor u te regelen.

Wij blijven via de website en telefonisch makkelijk te bereiken. Mochten wij niet gelijk de telefoon kunnen opnemen, dan kunt u nu uw vraag of boodschap inspreken. Wij hebben hiervoor onlangs ons antwoordapparaat “omgebouwd” en wij bellen u altijd z.s.m. terug. Zowel ons Gorinchemse telefoonnummer (0183-712050) als ons mail-adres (datema-amsterdam@planet.nl) zijn dezelfde gebleven.

MEER ADVIES
Heeft u behoefte aan wat uitgebreider, persoonlijk advies voor een langere reis of bestemming? Dan bieden wij u graag de mogelijkheid om hiervoor een afspraak met ons in te plannen bij het verzendhuis. Daar kunnen wij zoveel mogelijk ook alle benodigde kaarten en boeken erbij pakken en u helpen met de juiste keuze.
Persoonlijke afspraken zijn mogelijk van maandag tot en met vrijdag.


Tot slot vindt u in deze nieuwsbrief weer veel praktische informatie en brengen wij nieuwe uitgaven onder de aandacht. Veel leesplezier gewenst en graag tot ziens in onze webwinkel.

Met vriendelijke groet,
Joop Datema en Marja Klijnkramer

SERVICE, BEREIKBAARHEID, ADVIES EN INZAGE


Wij zijn bereikbaar op het bekende nummer 0183-712050
Indien wij niet aanwezig zijn graag uw bericht inspreken. Wij u bellen z.s.m. terug.

Of mail naar datema-amsterdam@planet.nl

Een verre reis of nieuwe bestemming en graag persoonlijk advies?
Maak telefonisch een afspraak met ons om bij het verzendhuis de benodigde kaarten en boeken in te zien en de juiste keuze te maken.

QR-CODE OP ZEEKAARTEN DIENST DER HYDROGRAFIE


Wij kregen van de Dienst der Hydrografie de vraag wat wij ervan vonden als er een QR-Code op elke zeekaart en elk blad van de 1800 Serie komt. Deze opent na het scannen direct de juiste pagina in de “Berichten aan Zeevarenden” op de site van de Dienst der Hydrografie Hydro.nl
Mogelijk verschijnen deze QR codes al op de nieuwe edities van de 1811 (Wadden West) en 1812 (Wadden Oost) die in maart van dit jaar uitkomen.
 

GRAAG UW MENING:

 

Wij denken dat het een goede ontwikkeling is om QR codes toe te voegen. Hierdoor wordt het voor iedereen makkelijker om de juiste wijzigingen te vinden en bij te kunnen houden op de kaart.

Graag horen wij wat u van dit idee vindt. Laat u ons dit svp weten per mail naar datema-amsterdam@planet.nl.
Wij zullen de reacties samenvatten en anoniem doorsturen naar de Hydrografische Dienst.

NIEUWE ANWB WATERKAARTEN
Hieronder ziet u de nieuwe indeling van de ANWB waterkaarten.
Zo goed als alle kaarten zijn nu beschikbaar.
Lees verder of bestel

NIEUW: NL WATERLAND (v/h NIEUWE VAARKAART)


Voor diegenen die op de binnenwateren van Nederland varen en vooral navigeren op de telefoon is NL Waterland (voorheen “Nieuwe Vaarkaart”) met een geheel nieuw assortiment gekomen.

Er zijn nu drie atlassen: Noord Nederland, Zuid Nederland en geheel Nederland. Of 14 losse kaarten inclusief de App. De kaarten hebben een schaal van 1:100.000 en moeten gebruikt worden in combinatie met de bijgeleverde App.

In de App kunt u behalve alle details van en informatie over de vaarwegen ook de toeristische informatie vinden. De App is 12 maanden geldig en is viertalig.
 

Van € 19,95 - € 69,95

Lees verder of bestel

'Waaiboei' bij Nieuw Statenzijl: Foto J. Polak

 

LINK-TIPS: CHECK NU ALVAST DE KAARTWIJZIGINGEN

 

Deze tijd van het jaar leent zich er altijd goed voor om eens door de kaarten heen te lopen en de wijzigingen er bij te halen.

Voor uw kaarten van de Hydrografische Dienst kunt u de correcties hier vinden: www.Hydro.nl 

Voor Imray kijkt u hier: https://www.imray.com/corrections/
En hier leest u hoe u het makkelijkst de Imray kaarten corrigeert.

WAAR IS DE TAS?
HIER IS DE TAS!


Tijdens de beurs was ook auteur Frank Koorneef weer een paar dagen onze gast om zijn boeken te signeren. Eén van zijn dochters, Lisa, werkt tijdelijk bij het Weizmann Instituut in Rehovot, Israel.
Zij had zich voorgenomen om een foto te maken van onze tas! De eerste - katoenen - versie van heel lang geleden zelfs. Wij wilden u dit niet onthouden.

NV CHARTS OOSTZEE

EDITIE 2019
De meeste kaarten zijn beschikbaar vanaf eind februari.

Lees verder of bestel

NV CHARTS
NEDERLANDSE WATEREN

EDITIE 2019Beschikbaar vanaf tweede week maart.
 

€ 49,00

Lees verder of bestel

IMRAY ATLAS WADDENZEE 2019

NU MET UITBREIDING NORDERNEY - BRUNSBÜTTEL
Incl. App voor IPad - Android volgt later


Imray komt dit jaar met een primeur: met extra bladen in de Atlas Waddenzee voor het traject Norderney – Brunsbüttel. Voor een ireis naar de Oostzee is dit een zeer geschikte set voor het stuk van Den Helder tot en met Brunsbüttel.

Beschikbaar vanaf maart.
(Prijswijzigingen voorbehouden) 

€ 42,50

 

Lees verder of bestel
VAN KAART TOT PLACEMAT

En terug van weg geweest: wij bieden u nu ook weer de 1800 Serie gelamineerd aan.

Het nadeel is dat het bijwerken van de kaart lastig is maar het voordeel is, dat ze nat mogen worden.

En... wanneer de kaarten verouderd zijn kunnen ze als placemat dienen!
Lees verder of bestel

MIJN HOLLAND

TUSSEN LAND EN ZEE


Geheel iets anders is het recent uitgekomen prachtige fotoboek over de geschiedenis van het IJsselmeer. Een ware must voor een ieder die van het IJsselmeer en haar geschiedenis houdt.

€ 40,00

Lees verder of bestel

Een belangrijk bericht voor diegene die (gaan) varen in Griekenland. Lees hier een artikel over de te betalen belasting vanaf 2 april dit jaar. 

UW REIS VOORBEREIDEN


Om alvast de theorie van het reisvoorbereiden, op te halen of om het kort en bondig uitgelegd te krijgen zijn er twee goede Boordboeken aan te raden:

Boordboek Reisvoorbereiding

Zelf een reisplan maken voor korte en lange tochten: IJsselmeer - Zeeuwse stromen - Wadden - Noordzee. Voorbeelden van vaarplannen bieden meer inzicht en tientallen praktische tips en handige checklists.

€ 17,99

Lees verder of bestel

Boordboek Buitengaats Zeemanschap

Praktische tips en adviezen om veilig op de Noordzee te zeilen. Inclusief 10 populaire zeilbestemmingen vanuit Nederland en België. Met adviezen voor de voorbereiding van de schipper en de boot en hoe je moet omgaan met zaken als zeeziekte, mist en harde wind, verkeersscheidingsstelsels, windmolenparken en boorplatformen. 

€ 14,99

Lees verder of bestel
SLUIS OTTERNDORF GESLOTEN

Nog even ter herinnering: de sluis bij Otterndorf is nu echt dicht voor de komende 3 jaar.
Hier leest u wat er gedaan wordt.

DUITSE BINNENWATEREN


Er is nu keuze uit vier kaartenmakers voor de Duitse binnenwateren, die het allen geheel op eigen wijze doen: Delius Klasing, Kartenwerft, NV Charts en TourenAtlas. Mocht u er niet uitkomen dan helpen wij u graag.
Zoals hierboven gemeld hebben wij nu ook de atlassen van de Duitse uitgever Kartenwerft op voorraad. Dit zijn in een ringband gebonden kaarten op A3 formaat met een App daarbij waarop je je eigen positie ziet in de kaart.
 

Deze atlassen kosten € 43,50 per set.

Lees verder of bestel
RONDJE MAAS - MOEZEL - RIJN


Het populaire boek “Vom Rhein zur Nord-Ostsee” dat de binnenwateren van Noord-West Duitsland beslaat hopen wij met een aantal weken weer vernieuwd binnen te krijgen.

Het boek Maas-Moezel-Saar is, zoals het er nu naar uitziet, niet meer leverbaar. Wij hebben daarom op onze website een apart hoofdstuk staan, waar u de benodigde kaarten en pilot voor dit populaire rondje bij elkaar ziet staan.

Lees verder of bestel

U REIST NAAR PARIJS OF VERDER IN FRANKRIJK?


Wanneer u naar Parijs of andere oorden in Frankrijk wilt deze zomer, dan hebben wij uiteraard ook daarvoor de kaarten. Wij hebben voor u de kaarten van Edition Du Breil en Fluviacarte.

Lees verder of bestel
Lees verder of bestel

DATEMA AMSTERDAM '16e NIEUWSBRIEF'-ACTIE

 

BIJ UW AANKOOP IN DE PERIODE TOT EN MET DE HISWA AMSTERDAM ONTVANGT U DE VERZENDKOSTEN RETOUR

ACTIE GELDIG 
VAN 1 T/M 10 MAART 2019


VUL HIERVOOR DE CODE 'HWRAI' IN BIJ DE BESTELGEGEVENS
Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2019 Datema Amsterdam, All rights reserved.


Prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Wilt u aanpassen hoe u onze nieuwsbrief ontvangt of niet?
U kunt hier uw voorkeur aanpassen of uitschrijven van de mailinglijst