DIGITALE NIEUWSBRIEF
DATEMA AMSTERDAM
Jaargang 3, editie januari 2019

'Lanzarote 2018': Foto J.Polak MODEO
 

EEN NIEUW JAAR - EEN FRISSE NIEUWE AANPAK!


Beste klanten en relaties,

Hierbij ontvangt u onze eerste nieuwsbrief van het jaar 2019.
Wij hopen dat u allen een goede start gemaakt heeft. Graag gaan wij samen met u, met veel plezier het nieuwe watersportseizoen in. We vertellen u in deze nieuwsbrief graag wat onze plannen zijn en vermelden ook de laatste noviteiten over de webshop.


De focus van winkel naar webshop

Voor ons is het allemaal best nog wennen aan de nieuwe situatie. Er is immers geen fysieke winkel meer die open moet ‘s morgens. We zijn de afgelopen periode druk bezig geweest met alles in goede banen te leiden. Dat is de reden dat Datema Amsterdam ook wat rustig gebleven is o.a. op social media.

Onze digitale winkel gaat gewoon door alsof er niets veranderd is. Ons productaanbod blijft gelijk en zal zelfs hier en daar nog uitgebreid worden. Door de gewijzigde inkoop en lagere kosten kunnen sommige producten zelfs goedkoper gaan worden. Daarnaast is onze huidige website al weer 8 jaar oud en toe aan een “opknapbeurt”. Wij zijn daarom al hard bezig aan een geheel nieuwe website. De webshop wordt weer meer van deze tijd én gaat u ook meer mogelijkheden bieden.


Service, advies, inzage-mogelijkheid en bereikbaarheid

Wij blijven de service aan u leveren zoals u van ons gewend bent. U kunt ons


bellen op het bekende nummer 0183-712050
of mailen naar datema-amsterdam@planet.nl

 

Wij zullen u dan graag van advies voorzien. Wel moet u er rekening mee houden, dat de mogelijkheid bestaat dat het antwoordapparaat aan staat. Wanneer u een boodschap achterlaat wordt u altijd teruggebeld!
Mocht u er behoefte aan hebben, dan kunnen we ook een afspraak maken om in het magazijn de kaarten en boeken voor een reis te bekijken en vergelijken. Belt of mailt u ons ook dan voor een afspraak.


Graag tot ziens in onze webwinkel of op BOOT HOLLAND.

Met vriendelijke groet,
Joop Datema en Marja Klijnkramer

WIJ ZIJN AANWEZIG
OP BOOT HOLLAND IN LEEUWARDEN

VAN 8 T/M 13 FEBRUARI 2019

 
Wij bereiden ons op dit moment voor op “BOOT HOLLAND” (www.boot-holland.nl). De beurs vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 13 februari a.s..
U vindt ons op onze oude vertrouwde plek (stand 8013). Het is weliswaar een kleinere stand, maar met een nieuwe opzet én wij nemen ons gehele assortiment mee via de webshop.


GEEN VERZENDKOSTEN OP BOOT HOLLAND

Wanneer u op de beurs een bestelling bij ons plaatst en ook gelijk afrekent, dan bieden wij u de verzendkosten van de bestelde producten aan.

Daarnaast nemen we de nieuw-uitgekomen ANWB kaarten en almanakken mee zodat u deze direct kunt aanschaffen en meenemen.
Lees hierna over de volledig vernieuwde serie ANWB kaarten.

VOLLEDIG NIEUWE SERIE ANWB WATERKAARTEN

Nu ook Twente, de Wadden en Noordzeekust


Zoals wij vorig jaar al in onze nieuwsbrief vermeldden komt de ANWB dit jaar met een geheel nieuwe serie waterkaarten. Zowel de gebiedsindeling als de benaming zijn volledig veranderd.

Het zijn nu allemaal vouwkaarten. De enig overgebleven atlas is de “Staande Mastroute”. Alle vouwkaarten hebben een schaal van 1:50.000. Tevens is de serie uitgebreid met Twente, de Wadden en de Noordzeekust. Groningen is opgedeeld in twee kaarten en er is er één aparte kaart voor Drenthe.

Alle vouwkaarten kosten € 16,95 per stuk en op dit moment gaan wij ervan uit dat alle kaarten beschikbaar zijn tijdens de beurs.

Lees verder of bestel

'Waaiboei' bij Nieuw Statenzijl: Foto J. Polak

 

TIP: CHECK 'BERICHTEN AAN ZEEVARENDEN'

 

Digitale jaareditie

Bij een goede voorbereiding voor het varen op zee, kan het nuttig zijn om de jaarlijkse digitale editie van BaZ 1 (Berichten aan Zeevarenden) eens door te lezen. Hierin staan veel praktische tips voor de watersporter. Denk daarbij aan informatie omtrent stormwaarschuwingen, contact met de kustwacht, natuurgebieden en hun restricties, VHF- en GMDSS-gebruik. Maar ook onbedoelde alarmeringen met GMDSS en hoe die weer in te trekken, schietoefeningen met de gebieden waarin ze gehouden worden, welke opsporings- en reddingseinen er gebruikt worden, etc. etc. Kortom, zeer interessant en nuttig.
U kunt hier de BaZ 1 2019 downloaden.


Wekelijkse edities

Het kan overigens geen kwaad om periodiek - en zeker voorafgaand aan uw vertrek - de laatste BaZ te checken. Wekelijks zijn er updates die zeer interessant en nuttig kunnen zijn. U ziet niet alleen dat er iets veranderd is, maar ook wat er veranderd is. En dat kan helpen bij een veilige reis. 

Naar de website van BaZ

VOLGENDE NIEUWSBRIEF

In onze volgende nieuwsbrief zullen wij aandacht besteden aan alle nieuw uit te komen kaarten van de diverse uitgevers voor de Noordzee, Oostzee en Middellandse Zee. Ook de bijbehorende boekwerken zullen wij u dan onder de aandacht brengen

VAARWIJZER
SCANDINAVIË EN DE OOSTZEE

Nieuwe, geheel herziene editie! Oktober 2018.
Nu ook inclusief de Boddengewässer en Polen.


Ontdek de vaargebieden tussen Borkum, Bergen, Stockholm en Gdansk. Een gevarieerd en uitdagend vaargebied. Tussen de Noorse fjorden, de Deense eilanden, de Duitse en Poolse kust en de Zweedse scheren ligt een gevarieerd en uitdagend vaargebied.

€ 49,99

Lees verder of bestel

VAARWIJZER
DE WADDENZEE

Nieuwe, geheel herziene editie! December 2018.

De vaargebieden tussen Den Helder en Sylt.
Jan Heuff woont en werkt op Terschelling en zwerft al zijn hele leven over de Wadden. Tijdens zijn vaartochten houdt hij de veranderingen van geulen, wantijen en havens nauwlettend in de gaten. Deze nieuwe editie is vormgegeven in de nieuwe huisstijl van de Vaarwijzer-serie en weer geheel up-to-date gebracht.

€ 37,99

Lees verder of bestel
VORIGE NIEUWSBRIEF GEMIST?

Wij informeerden u onder meer over deze nieuwe boeken:


(Alle tot nu toe uitgegeven nieuwsbrieven kunt u terugvinden op onze website: datema-amsterdam.nl/nieuwsbrief)

VROUWEN KUNNEN NIET ZEILEN -
en andere watersportclichés
 

Wieke van Oordt (schrijfster in Zeilen Magazine) dook in de wondere wereld van de watersport en struikelde over het ene na het andere watersportcliché. 'Waarom staan de beste stuurlui eigenlijk altijd aan wal?', 'Kunnen vrouwen inderdaad niet zeilen?'. Het boek is niet alleen voor watersporters een feest der herkenning, maar ook een must voor iedereen die zich altijd al afvroeg wat mensen met bootjes zoal bezielt.

€ 14,99

Lees verder of bestel

MAKKELIJK LEREN (BETER) MOTOR MANOEUVREREN!
 

Bent (of kent) u iemand die moeite heeft met manoeuvreren? Er is nu een handig hulpmiddel: een oefentool met een houten bootje met touwtjes.
Afmeren wordt straks een koud kunstje in een box of sluis, bij hoge wal of lage wal en of je een spring moet gebruiken of juist niet! Handig instructieboekje maakt de 15 belangrijkste motormanoeuvres inzichtelijk en kan aan tafel geoefend worden.
Voor zowel zeil- als motorboot gebruikers.

€ 19,95

Lees verder of bestel

ZEILREDERIJ VAN STARCKENBORG VAN STRATEN

Zeilrederij Van Starckenborg van Straten is het product van langjarig bronnenonderzoek en levert andere inzichten op dan in gebruikelijke maritieme literatuur.
Zo werpt het een geheel ander licht op een aantal 'bekende rederijthema's'.

€ 29,50

Lees verder of bestel

NDSM TOEN & NU
NDSM PAST & PRESENT - NL/EN

De levensloop van de NDSM in 200 prachtige foto's. Ooit de grootste werf van Nederland.  Nu een wervelende mix van kunst, bedrijven, festivals, markten en restaurants in een decor van industriële loodsen, rauwe betonhellingen, dukdalven, kranen en katrollen.

€ 29,95

Lees verder of bestel

DATEMA AMSTERDAM '15e NIEUWSBRIEF'-ACTIE

 

BIJ UW AANKOOP TIJDENS UW BEZOEK AAN
DATEMA AMSTERDAM (8013)
OP BOOT HOLLAND

BETAALT U GEEN VERZENDKOSTEN

ACTIE GELDIG TIJDENS
BOOT HOLLAND
VAN 8 T/M 13 FEBRUARI 2019

Facebook
Twitter
Website
Copyright © 2019 Datema Amsterdam, All rights reserved.


Wilt u aanpassen hoe u onze nieuwsbrief ontvangt of niet?
U kunt hier uw voorkeur aanpassen of uitschrijven van de mailinglijst