Het Fransche Gaatje

€ 14,95
Inclusief belasting
Vijf Kolderverhalen over een geul op het Wad
Eric De Groot
Aantal

 

Veilig & snel betalen!

 

Snelle levering met PostNL!

Tot op de dag van vandaag weet niemand waar de naam Het Fransche Gaatje vandaan komt. Deze geul op het Wad heeft ooit die naam gekregen. Maar hoe? Van wie? Niemand die het weet. Het is een mysterie… Totdat je dit boek leest!

Zeven plausibele kolderverhalen die stuk voor stuk het mysterie oplossen. Over de roekeloze visser Strijbosch, een Wereldkaart in Versailles, een Frans bordeel op Vlieland, van Gogh ’s mislukte schildersopdracht, een soldatenfantasie, Britse duizend-ponders en een luguber Kwelhuis in Leeuwarden. Met de bewoners op en rond het Wad in de hoofdrol.

Een uiterst inventieve bundel, die ook nog eens schrijversgeheimen verbergt, ‘luikjes’ volgens de auteur. Boeiende, spannende, idiote en indrukwekkende verhalen. Ze schurken aan tegen Maarten Biesheuvel en Herman Pieter de Boer, als we de eerste lezers van het manuscript moeten geloven. Verzonnen en toch echt. Leuk voor degenen die houden van het Wad, van de eilanden, van varen, van geschiedenis, van leesplezier en van de onbekende helden die ons land hebben gevormd. Zoals de eilanders, die op hun best zijn als het erop aankomt.

‘Geweldige hoop historische kolder bij elkaar, ik heb me slap gelachen’ Jan Houter, kenner van Vlieland en haar geschiedenis.

‘Heerlijk boekje’ de moeder van de auteur.

‘Brullen en janken’ Anoniem.

‘Best wel grappig’ Joanna, vrouw van de auteur.

‘Hoe verzin je het’ Jan Kok, zeiler en vriend.

ISBN 9789464064599

Auteur Groot, Eric De

Verschijningsvorm Paperback / softback

Verschijningsdatum 29-04-2021

Taal Nederlands

Illustraties Ja

Aantal pagina's 168

Gewicht 204 gram

Formaat 200 x 125 x 16

Het Fransche Gaatje

Datasheet

Onderwerp
Humor
Overige