Vaargids IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren

€ 24,95
Inclusief belasting
Nieuw!
Alle steden en havens van het Zuiderzeegebied.
Peter Bosman
Aantal

 

Veilig & snel betalen!

 

Snelle levering met PostNL!

De nieuwe vaargids voor het IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren Een vaargids en ontdekkingsgids, alles over routes, ondieptes en de mooiste tochten. Met actuele en historische achtergronden. Dit boek is bestemd voor watersporters die al op het IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren varen én ook voor mensen die dat willen gaan doen. Naast nautische aanwijzingen leest u ook veel over de geschiedenis van het gebied. Want de voormalige Zuiderzee is een mooi vaargebied met een rijk verleden waarvan de sporen nog steeds zichtbaar zijn.

* De oudste kaart van het IJsselmeer is gemaakt voor een Engelse koning die zijn vrouw moest ophalen.

* Het verval van de steden rond de Zuiderzee.

* Marken werd ooit doormidden gedeeld door een kanaal, de sporen zijn nu nog terug te vinden.

* Op Urk komen de kinderen van de Ommelebommelesteen.

* De 300 vliegtuigwrakken onder de waterspiegel.

* Misverstanden over de wateralmanak.

* Waarom de kerk van Elburg aan de rand van de stad staat.

* Is een watervliegtuig ook een boot?

* Hoe komt de Rotterdamse hoek aan zijn naam en hoe het eiland 'Dode Hond'?

* En natuurlijk vaaraanwijzingen voor de aanloop van lastige havens.

* Kornwerderzand, de plek waar de invasie werd gestuit.

We vinden restanten uit de oudheid tot het heden. Zoals de nieuwe Afsluitdijk maar ook de Hanzetijd en de Gouden Eeuw. Periodes met rijkdom, mooie herenhuizen en grachtenpanden. En vestingsteden, forten en bunkers uit latere tijden. We bezoeken alle steden maar ook de vele vluchthavens en eilanden in het gebied. Een inspirerend boek dat met andere ogen naar de mooiste havens kijkt. Een onmisbare aanvulling voor elke boordbibliotheek.

128 pagina's full color.

Er zijn meer boeken geschreven over dit vaargebied, maar de Vaargids IJsselmeer, Markermeer en Randmeren combineert de rijke oude historie met de hedendaagse feiten. De Vaargids IJsselmeer, Markermeer en Randmeren is een aantrekkelijk boekwerk geworden met veel nautische aanwijzingen en daarnaast ook veel toeristische- en historische informatie over de havenplaatsen en het vaarwater. Het boek combineert met diverse clips op YouTube. Het boek is zeer geschikt voor watersporters die voor het eerst deze grotere wateren op gaan varen, maar ook voor de doorgewinterde schipper die meer wil weten over de geschiedenis van de havens en vluchthavens.

Vaargids IJsselmeer, Markermeer en de Randmeren

Datasheet

Land
Nederland
Zee
IJsselmeer