legend
  • legend

Vissen op een zoete zee

€24.95
Tax included
Het verhaal van de IJsselmeervissers.

Gees Gmelich Meijling-van Hemert

Quantity

 

Secure & quick payment!

 

Quick delivery with PostNL!

Door de komst van de Afsluitdijk en de inpolderingen van de voormalige Zuiderzee raakten duizenden vissers hun rijke visgronden en daarmee hun inkomsten kwijt.

De stadjes en dorpen aan de voormalige zee verloren in korte tijd een belangrijke bron van inkomsten. Wie toch doorviste ging een ongewisse toekomst tegemoet.

Terwijl uit het nieuwe meer de zoutwatervis verdween en er zoetwatervis voor in de plaats kwam, moesten vissers hun vaar- en vistuigen aanpassen en nieuwe vangsttechnieken aanleren. Het aantal doorzetters dat erin slaagt om het beroep van hun voorvaderen voort te zetten is sterk afgenomen.

Schrijfster Gees Gmelich Meijling-van Hemert is op zoek gegaan naar wat er nog resteert van de visserij op het IJsselmeer.

Treffend beschrijft ze de gevolgen die de teruggang van de visserij heeft gehad voor de monumentale Zuiderzeestadjes. Ze stapte aan boord bij paling-, spiering-, snoekbaars- en brasemvissers, en interviewde en fotografeerde de IJsselmeervissers tijdens hun werk.

Vissen op een zoete zee is een toegankelijk, prettig leesbaar en rijk geïllustreerd boek over het leven en werk van de beroepsvissers op een continu veranderend IJsselmeer.

Vissen op een zoete zee

Data sheet

Subject
Stories Dutch