WELKOM op de website / webshop van Datema Amsterdam.

Datema Amsterdam was van 1996 tot 2016 gevestigd aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam.

 Prins Hendrikkade

Vanaf januari 2016 tot januari 2019 was onze locatie aan het Eind in Gorinchem.

 het Eind

Sinds januari 2019 gaat Datema Amsterdam verder als webshop met de specialistische, nautische boekhandel. Aan het assortiment is niets gewijzigd. Wij hebben alle boeken “op de plank staan” die iets met water en varen te maken hebben. Van pilots en theorieboeken tot ontspannende nautische lectuur. Daarnaast leveren wij alle vaarkaarten (waterkaarten en zeekaarten) van alle plekken op de wereld. Van de binnenwateren van Nederland en Europa tot de wereldzeeën en oceanen. Of u nu een zeilboot, motorjacht, sloep, roeiboot of kano hebt, bij Datema Amsterdam maakt u uw vaarvakantie of zeereis compleet.

Om uw vaarvakantie of (lange) zeereis tot een succes te maken willen wij samen met u tot de juiste keuze komen wat betreft waterkaarten, zeekaarten, almanakken en boeken. Een goed advies voorkomt dat uw schip voortijdig strandt of scheef komt te liggen door een overbodige voorraad boeken en kaarten.

Ons motto is van oudsher:

"Vertel ons welke wateren in de wereld u wilt bezoeken
en wij zorgen voor uw nautische kaarten en boeken.
Datema Amsterdam staat borg voor kwaliteit en zorg"

Of zoals een klant het ooit formuleerde:

Datema Amsterdam voor een goed en
persoonlijk advies en een veilige vaart!

Joop Datema en Marja Klijnkramer "bemannen" samen Datema Amsterdam. Wij zijn van 10:00 uur tot 19:00 uur telefonisch (0183-712050) bereikbaar om u van advies te dienen. Wanneer u het antwoord-apparaat treft, kunt u uw naam, telefoonnummer en boodschap inspreken en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld. In uitzonderlijke gevallen, kunnen wij u ook helpen met de voorbereiding van uw reis door een afspraak met u te plannen. U kunt ons daarvoor bereiken op bovengenoemd telefoonnummer of per mail: datema-amsterdam@planet.nl