legend
search
  • legend

De Navigator

€13.90
Tax included
Deel 3 uit het zeemansleven van Kapitein Van Linden.

Ron de Vos

Quantity

 

Secure & quick payment!

 

Quick delivery with PostNL!

De overlevenden van de ramp met de clipper Elisabeth zijn door het Nederlandse schip Kosmopoliet veilig afgeleverd in Batavia. Zowel kapitein Van Linden als Henry Greep proberen de koers van het leven weer op te pakken.

Met zijn nieuwe schip de bark Elisabeth II vertrekt Van Linden voor een reis van Batavia naar China en wordt daarbij vergezeld door zijn vaste bemanningsleden. De gebeurtenissen uit zijn verleden - de dood van de reder Greep maar ook de ramp met de clipper Elisabeth - varen echter ook met hem mee.

Tijdens deze reis komt hij weer de nodige problemen tegen. Zeerovers, koelies, windstiltes, stormen en een achtervolging brengen hem verder weg van zijn eigenlijke doel: het simpelweg kapitein zijn die zijn handelswaar thuisbrengt. Zijn oude kapitein Blom probeert hem voortdurend op de koerslijn terug te brengen, met zijn geheel eigen motieven. Vooral op de terugreis van Elisabeth II, van China naar Soerabaja, wordt een deel van zijn geheime missie duidelijk. Blom ziet een toekomst waarin de mensen in hun eigen veroorzaakte draaikolk verdwijnen. De oude kapitein heeft zich als taak gesteld een groep samen te stellen die de natuurramp zal overleven. Maar heeft hij daarvoor wel de tijd?  Er is slechts een iemand die de tijd kan bepalen en dat is De Navigator.     

De Navigator

Data sheet

Subject
History incl. VOC
Stories Dutch