Meteorologie
search
  • Meteorologie
  • Meteorologie

Meteorologie

€40.00
Tax included

Ook zeer geschikt voor navigatiecursussen voor zeezeilers.

W.A. van IJzeren

Quantity

 

Secure & quick payment!

 

Quick delivery with PostNL!

Meteorologie, tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het KNMI, beschijft niet alleen de meest voorkomende aspecten van het weer zoals mist of luchtdruk, maar behandelt ook uitgebreid orkaannavigatie, oceanografie en klimatologie. Het boek is bedoeld voor nautische opleidingen, maar is ook zeer geschikt voor navigatiecursussen voor zeezeilers.

Lage – en hogedrukgebieden, tropische cyclonen en zware ijsgang? De zeevarende kan hier in de dagelijkse beroepspraktijk mee te maken krijgen en kan daarom niet zonder goede kennis van de metereologie.
Gelukkig hoeft de bemanning aan boord het weer niet zelf te voorspellen. De weersinformatie komt binnen via internet, satelliet, navtex of andere communicatiemiddelen. Vaak in grote hoeveelheden tegelijkertijd. Deze informatie moet echter wel op waarde worden geschat om de juiste keuzes te maken.
In Metereologie behandelt Willem van IJzeren, auteur en oud-docent aan de zeevaartschool te Delfzijl tal van ‘maritieme’ onderwerpen zoals mist en wolken, luchtdruk en wind, weersystemen, zeestromingen en golven. Deze informatie wordt met vele tekeningen en foto’s in dit boek op heldere wijze uiteengezet en is speciaal voor MBO-zeevaartstudenten maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in de weerkunde.

Meteorologie

Data sheet

Subject
Meteorology
Study Merch. Navy