legend
search
  • legend

Scheepsstabiliteit + Hydrostatics

€35.00
Tax included
Auteur: K. van Dokkum 6e editie (2018)
Quantity

 

Secure & quick payment!

 

Quick delivery with PostNL!

Pages: 190 (+ Hydrostatic particulars 88 pagina's)

Over wat een “stabiele persoonlijkheid” is, kan iedereen zich wel een idee vormen. Maar om het te verwoorden is een stuk moeilijker. Hetzelfde geldt voor het begrip “stabiel schip”.  “Stabiliteit “ is niet tastbaar of aanwijsbaar, maar toch voor alle type schepen vastgelegd in veel regelgeving.

Stabiliteit behoort voor elk bemanningslid verplichte kennis te zijn. Het maakt niet uit welke functie men bekleedt of op welk type schip men vaart. Het heeft direct met de veiligheid van het schip en zijn bemanning en bescherming van het milieu te maken en men behoort daar dus van op de hoogte te zijn.

De stabiliteit wordt in dit boek zodanig verwoord en gevisualiseerd dat het voor een ieder direct toegankelijk is. Ondanks het feit dat op enkele onderwerpen wat dieper ingegaan wordt is het boek (ook zonder veel voorkennis) voor alle niveaus goed leesbaar.

Met de vele visualisaties is getracht om begrippen die vaak gezien werden als wat vaag, tastbaarder te maken.

Enkele speciale onderwerpen worden behandeld, zoals “varen in zeegang” en “aan de grond lopen”. Aan enkele scheepstypen wordt extra aandacht besteed, zoals vissers- en zeilschepen.

In snel tempo kan men zich met behulp van dit boek de stabiliteit eigen maken, daarbij geholpen door de vele foto’s en figuren.

Het boek is zeer bruikbaar voor zelfstudie op alle niveaus van de relevante beroepsopleidingen. Ook voor de pleziervaart is het een uitermate geschikt hulpmiddel om zich de kennis van de stabiliteit in korte tijd eigen te maken.

Scheepsstabiliteit + Hydrostatic

Data sheet

Subject
Study Merch. Navy