legend
search
  • legend

De zon als GPS

€ 29,95
Inclusief belasting
Een praktische handleiding voor astronavigatie

Dick Huges

Aantal

 

Veilig & snel betalen!

 

Snelle levering met PostNL!

Op veler verzoek maakte Watersportmedia een gedrukte versie van het succesvolle e-boek 'De zon als GPS'.

Astronavigatie is opeens weer in de mode. Dat zou kunnen komen doordat veel watersporters de behoefte hebben aan een back-up voor hun navigatiesysteem. Maar misschien ook wel omdat het gewoon leuk is om te doen en de navigator het idee geeft onafhankelijk te zijn van technologie die misschien niet altijd even betrouwbaar is. Astronavigatie is niet alleen de natuurlijke back-up voor als de elektronische navigatie uitvalt. Astro geeft ook inzicht in de relatie tussen tijd en ruimte, tussen zee en hemel. Of gewoon om zelf je positie te bepalen op het IJsselmeer of tijdens een oversteek naar Engeland.

Astro is ook een onderwerp waaraan veel mythes hangen. Je zou wel een echte wiskundeknobbel moeten hebben op minstens VWO niveau. Hoewel het goed is om te begrijpen hoe het allemaal werkt, is het ook mogelijk om een keurige positie in de kaart te krijgen zonder die kennis. Volg de pijlen, werk nauwkeurig en het komt goed.
Astro zou 'old-school' navigatie zijn en helemaal niet meer nodig. De ervaring leert dat wereldwijd veel watersporters zijn die zich met liefde en plezier op de astronomische navigatie storten. En er is een trend: Muziekliefhebbers kopen volop vinyl platen, gitaristen willen een buizenversterker en in de culinaire wereld is 'slow food' de grote mode. Sextantnavigatie is de eigentijdse manier van plaatsbepaling voor eigenzinnige navigators.

In dit boek behandelt Dick Huges, oceaanroutinier, de traditionele aanpak met de Nautische Almanak en de Tafels. Maar ook werken met de computer en Tablet komt aan de orde. Met behulp van vraagstukken kan de lezer zich bekwamen in het bepalen van een positie met de zon als GPS.
Astronavigatie als back-up

Inzicht in de theorie

Werken met Almanak en Tafels

Werken met computer en tablet

Geschiedenis van Astro

Tropennavigatie

Zelfgemaakte zeekaart

Vraagstukken

Formaat: A5 liggend, full colour, 180 pagina's.

De zon als GPS

Datasheet

Onderwerp
Astronavigatie