Varen in Duitsland

€ 19,95
Inclusief belasting

Varen in Duitsland

Praktische tips en routes.

Aantal

 

Veilig & snel betalen!

 

Snelle levering met PostNL!

In gesprekken met mede-motorbootvaarders bespeurt auteur Henk Nooter vaak de ambitie om naar het buitenland te varen, maar er is teveel onduidelijk. Henk: "Dit weerhoudt hen ervan om te gaan, en dat is jammer. Daarom heb ik dit boek gemaakt met antwoorden op vragen als:

Wat kom ik tegen over de grens?

Welke papieren moet ik daarvoor hebben?

Moet ik een ʻvaarpatentʼ hebben?

Hoeveel tijd heb ik nodig voor een tocht?

Waar kan ik varen?

Wat zijn belangrijke nautische begrippen in de taal van het land? 

Verder staan er vaarroutes in. Deze beginnen vlak bij huis en zijn relatief kort en worden geleidelijk langer en voeren je steeds verder van huis. Zo kunnen de lezers, die het avontuur aan willen gaan, de stap zetten, vertrouwen op doen en steeds dieper Duitsland in varen. 

Henk Nooter zeilde al jaren door Friesland, op het IJsselmeer en de Wadden voor hij een Motorboot kocht. Waren zij vroeger met heel het gezin op het water nu varen zijn vrouw Ria en hij met zʼn tweeën. In 2009 maakten zij de overstap naar een motorboot. Met een motorboot heb je nu eenmaal minder werk en meer comfort aan boord.
Henk en Ria wonen in Lelystad en hun boot ʻRasboraʼ ligt in Woudsend. Rasbora is hun eerste motorboot. Het is een Valkvlet 10.60 OK uit 1981. In het motorruim ligt een 6 cilinder 85 pk Volvo Penta die zijn diesel krijgt uit de brandstoftank van 300 liter. Voor drinkwater hebben ze een tank van 300 liter. Nadat ze ervaring hadden opgedaan met hun motorboot op de Nederlandse binnenwateren lonkte al snel het buitenland. Sinds 2012 hebben zij een aantal lange tochten gemaakt door Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken.

varen in Duitsland

Datasheet

Land
Duitsland
Naar Berlijn